Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
MOOC kurs „Zajednički izazovi konkurentnih regionalizama“

Mogućnost praćenja predavanja iz predmeta „Zajednički izazovi konkurentnih regionalizama“ na Univerzitetu u Tartuu (Estonija)

 

Univerzitet Donja Gorica, u partnerstvu sa Univerzitetom iz Tartua (Estonija) i drugim evropskim partnerima sprovodi Jean Monnet Modul “Susjedstvo, proširenje i regionalizam u Evropi” (NeurEU) uz podršku Erasmus plus programa.

U okviru projekta, Univerzitet u Tartuu organizuje MOOC kurs „Zajednički izazovi konkurentnih regionalizama“ (2 ECTS). Kurs će biti održan u periodu od 26. aprila do 6. juna 2021. godine, na engleskom jeziku.

Ukoliko ste zainteresovani da pratite kurs, registrujte se putem linka: 

https://www.is.ut.ee/pls/ois/tere.tulemast?viit=4772839 (najkasnije do 22. aprila 2021.)

 

Informacije o kursu dostupne su na linku: https://www.ut.ee/en/mooc/common-challenges-competing-regionalisms

 

Kratak video o kursu dostupan je na linku:  https://youtu.be/98OIGbbAZV8

 

Za dodatne informacije, molimo Vas da kontaktirate: Anna Beitane; anna.beitane@ut.ee i/ili nikoleta.djukanovic@udg.edu.me.

 

Više informacija o kursu dostupno je u nastavku obavještenja.

 

Šta ću naučiti tokom ovog kursa?

 

Naučićeš nešto više o dimenzijama kompetitivnog regionalizma u evropskom i evroazijskom kontekstu, sa ciljem nastanka, transformisanja i konsolidovanja procesa integracija u EU, kao i o kontekstu nekadašnjeg sovjetskog i socijalističkog prostora. Naučićeš šta je regionalizam, kako konceptualno i teorijski može biti definisan i još mnogo toga! Važan segment kursa podrazumijevaće uporednu procjenu institucionalnih postavki EU i EaEU.

 

Kome je namijenjen ovaj kurs?

 

Ovaj kurs je namijenjen svima onima koji imaju interesovanja vezana za kompetitivni regionalizam i procese integracija, te posebno onima koji  su na osnovnim ili postdiplomskim studijama, na evropskim i ruskim studijama, međunarodnim odnosima i političkim naukama.

 

Zašto da se prijavim za ovaj kurs?

 

Učešćem u ovom kursu imaćeš pristup video predavanjima akademika i praktičara, koji su specijalizovani u oblasti procesa integracija i kompetitivnog regionalizma između EU I EEU. Tu će biti I intervjui sa gostima, akademskim predstavnicima iz regiona sa ciljem pružanja specifičnih perspektiva na različite slučajeve iz konkuretnih p