Obavještenja

blog-img
Obavještenje za studente koji su u radnom odnosu Ili su profesionalni sportisti

Svi studenti Fakulteta za kulturu i turizam (studijski program Kultura i turizam) koji su u radnom odnosu ili su profesionalni sportisti potrebno je da dostave potvrde najkasnije do petka 08. oktobra do 12.00 časova, kako bi bili oslobođeni prisustva nastavi u zimskom semestru, školske 2021/22.

Potvrde je moguće predati u kancelariji FKT-a koja se nalazi na trećem spratu Univerziteta,  radnim danima od 10 do 12 casova.Ukoliko Vam ponuđenih termini ne odgovaraju za zakazivanje dodatnog termina potrebno je upit poslati na mejl fkt@udg.edu.me 

Uz potvrdu iz firme, potrebno je dostaviti kopiju radne knjižice (prva stranica sa imenom i stranica na kojoj je pečat firme sa datumom otpočinjanja radnog odnosa), i original radne knjižice na uvid, kao i ovjeren JPR obrazac od strane Poreske uprave. NAPOMENA: Studenti koji su u stalnom radnom odnosu kao uslov za izlazak na kolokvijum/ispit potrebno je da imaju MAKAR JEDNE konsultacije sa predmetnim nastavnikom (profesorom ili asistentom) prije SVAKOG KOLOKVIJUMA ILI prisustvo jednom času predavanja. Studenti koji se profesionalno bave sportom, takođe mogu biti oslobođeni nastave ukoliko do naznačenog datuma dostave potvrdu iz kluba, nedeljnji raspored treninga kao i raspored utakmica. Ukoliko je student fudbaler, kosarkaš, rukometaš ili odbojkaš potrebno je da dostavi i kopiju zvaničnog zapisnika sa utakmice (koji sadrži spisak igrača), ili izvod iz nekih dnevnih novina koje prate i objavljuju rezultate utakmica. Ukoliko je student džudista, karatista ili takmičar u nekom drugom borilačkom sportu, potrebno je da dostavi zvanični spisak takmičenja na kojima će student nastupati u toku ljetnjeg semestra, kao i da nakon takmičenja dostavi kopiju zvaničnog zapisnika sa takmičenja. Studenti koji se zaposle u toku trajanja nastave mogu biti oslobođeni iste ISKLJUČIVO od datuma kada dostave potrebna dokumenta.