Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Gostujuće predavanje - doc. mr Marko Gošović

Fakultet za kulturu i turizam Univerziteta Donja Gorica iz Podgorice u srijedu, 04. maja 2022. godine, s početkom u 10:00 časova u studionici S43 organizuje predavanje doc. mr Marka Gošovića na temu „Zvuk arhitekture: Nova forma estetskog doživljaja“. Predavanje je posvećeno crnogorskim mostovima kao spoju baštine i umjetnosti.

Marko Gošović rođen je u Podgorici 1987. godine. Završio je osnovne, specijalističke i magistarske studije iz oblasti audiovizuelne produkcije na Fakultetu vizuelnih umjetnosti na Univerzitetu „Mediteran“ u Podgorici. Docent je iz oblasti kreativnih industrija pa je angažovan na predmetima iz domena zvuka, muzičke produkcije i digitalne kulture. Kao jedan od dobitnika stipendije Ministarstva nauke Crne Gore u 2020. upisao je doktorske studije na Univerzitetu Donja Gorica (Fakultet umjetnosti) sa sledećom temom istraživanja: „Crnogorski mostovi – građevine i zvuk“. Pohađao je mnoge konferencije, seminare, kurseve, trening škole i radionice u Crnoj Gori, regionu i inostranstvu, a autor je brojnih projekata i izložbi iz oblasti kreativnih industrija.
Moderator razgovora s gostujućim predavačem biće mr Dušan Medin, saradnik u nastavi Fakulteta za kulturu i turizam na predmetima iz oblasti kulturne baštine.