Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Sajam nauke za učenike sa sjevera Crne Gore

Dekanica Fakulteta za kulturu i turizam, prof. dr Andjela Jakšić- Stojanović je učestvovala juče na Sajmu nauke za učenike sa sjevera Crne Gore. Ovaj događaj je organizovan u sklopu projekta koji sprovodi NVO Multimedijal Montenegro (MMNE), kroz finansijsku podršku nekadašnjeg Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Kao uvertira festivalu u periodu od 10:00h do 11:30h prof. dr Anđela Jakšić- Stojanović je održala radionicu za učenike srednjih škola iz Bijelog Polja, Berana, Kolašina i Mojkovca pod nazivom “Naučno-istraživački rad za početnike”, dok je profesor sa našeg Fakulteta, prof. dr Nenad Vujadinović, inače dekan na Fakultetu umjetnosti, održao predavanje za profesore osnovnih i srednjih škola pod nazivom “Od interaktivne učionice do funkcionalnog znanja”.
 
Nakon predavanja i radionica, na glavnom gradskom trgu u Bijelom Polju organizovan je Festival na kojem su učenici srednjih i osnovnih škola iz Bijelog Polja, Berana, Mojkovca i Kolašina, uz podršku svojih mentora, predstavili 18 naučno-istraživačkih projekata. Naši profesori su zajedno sa profesorom Nikolom Purićem bili i članovi žirija koji je izabrao najbolje projekte, a nagradni fond je iznosio: 500 € za prvo, 400 € za drugo, 300 € za treće i po 200 € za četvto i peto mjesto.
Zahvaljujemo se NVO MMNE na ukazanom povjerenju i sjajnoj organizaciji događaja!