Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
ASU Summer School: Nagradni konkurs za studente i studentkinje

Postovane koleginice i kolege,

Arizona State Univerzitet (ASU) organizuje dvonedjeljni program (ljetnju školu) na temu "Sustainable and Innovative Solutions" za studente i studentkinje iz cijelog svijeta. Program će biti organizovan u periodu od 18 juna do 1. jula 2023. godine na ASU (Phoenix, Arizona, Tempe kampus)  i sastojaće se od interaktivnih radionica, inspirativnih predavanja, praktičnih aktivnosti i impresivnih iskustava predavača usmjerenih na izgradnju održivih i inovativnih rješenja za najteže svjetske izazove.

 

Program "Sustainable and Innovative Solutions" pomoći će studentima i studentkinjama da:

·     steknu vještine i iskustva zasnovana na inovativnim rješenjima i preduzetničkim poduhvatima u oblasti održivosti XX vijeka;

·     povećaju svoje jezičke vještine za buduće akademske i karijerne uspjehe učestvujuću u radionicama koje će biti izvođene na engleskom jeziku;

·     upoznaju studente i studentkinje iz cijelog svijeta i prošire mrežu poznanstava;

·     žive u kampusu i učestvuju u ekskuzivno osmišljenim aktivnostima u cilju poboljšanja svog iskustva na američkom univerzitetu.

U skladu sa gore rečenim, Univerzitet Donja Gorica raspisuje konkurs za izbor 5 studenata i studentkinja koji će kao stipendisti UDG/ASU pohađati ovaj program.

 

OPIS KONKURSNOG ZADATKA:

Zadatak konkursa je priprema eseja na temu “Zelena i digitalna tranzicija – put ka održivoj budućnosti”. Naime, zelena i digitalna tranzicija su jedan od osnovnih globalnih trendova XXI vijeka i mogu se postići na različite načine, kao što su: prelazak na čistu energiju, podsticanje zelenih i plavih investicija, dekarbonizacija zgrada, razvoj cirkularne ekonomije, jačanje samodovoljnosti u proizvodnji hrane, razvoj bioekonomije i očuvanje i obnavljanje ekosistema i biodiverziteta.

 

USLOVI, NAČIN I ROK PRIJAVE:

ü     Konkurs se raspisuje za sve studente i studenktinje Univerziteta Donja Gorica;

ü     Konkursni esej mora biti napisan na 4 – 6 strana, font Calibri, veličina fonta 11, 1.15 prored, normalne margine;

ü     Konkursni esej mora biti napisan na engleskom jeziku;

ü     Rok za podnošenje konkursnog eseja je petak, 15.04.2023. godine, do 23:59hslanjem eseja na udg@udg.edu.me

Prijavljene eseje ocjenjivaće Komisija koju će činiti tri člana, odnosno članice. Komisija će dostavljene eseje, ocjenjivati po sljedećim kriterijumima:

 

1. originalnost (0-50 bodova);

2. cjelovitost ideje (0-50 bodova).

 

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu i društvenim mrežama Univerziteta Donja Gorica do 22.04.2023. godine.

Nagradni fond: 5 studenata i studentkinja čiji će eseji biti najbolje ocijenjeni, biće nagrađeno pohađanjem dvonedjeljnog programa na temu "Sustainable and Innovative Solutions" koji organizuje ASU na Tempe kampusu (Phoenix, Arizona)  .

Za sva dodatna pojašnjenja, u toku trajanja Konkursa, potencijalni podnosioci prijava mogu se informisati na e-mail: maja.juncaj@udg.edu.me.

 

Srdacan pozdrav,