Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Studenti Vatel programa u posjeti Portonovom rizotu i One&Only Portonovi hotelu

Studenti prve godine studijskog programa Međunarodno hotelijerstvo i menadžment Vatel, posjetili su Portonovi i One&Only Portonovi s ciljem upoznavanja sa karijernim mogućnostima u ovom rizortu.

Studenti su obišli rizort, informisali se o tome kako je Portonovi nastao i kako operativno funkcioniše, mogućnostima zaposlenja i prilikama koje nudi zajedno sa One&Only Portonovi gdje je organizovana i prezentacija o mogućnostima prakse.

 

„Posjeta luksuznom kompleksu kao što je Portonovi pruža studentima izuzetnu priliku da se upoznaju sa visokim standardima iz oblasti turističke industrije. Osim toga, uvjerena sam da je ovo mogućnost za sve naše studente da steknu dublje razumijevanje o upravljanju destinacijama, održivosti turizma, razvoju ljudskih resursa i marketinškim strategijama“, navela je dekanica na Fakultetu za Međunarodno hotelijerstvo i menadžmentVatel na Univerzitetu Donja Gorica, doc. dr Sandra Tinaj. Ona je istakla da je Portonovi jedan od najboljih primjera u Crnoj Gori.

 

„Izuzetna infrastruktura, visokokvalitetni sadržaji i posvećenost održivom razvoju predstavljaju primjer kako investicije mogu pozitivno uticati na lokalnu ekonomiju, turizam i životni standard stanovništva“, navela je ona.

 

Ugovorom o saradnji između Univerziteta Donja Gorica (UDG) i kompanije Azmont Investments tada je obezbijeđena internacionalna franšiza koju sa sobom nosi VATEL, i to za period od 11 godina. Pored franšize, a imajući u vidu značaj razvoja ljudskih resursa, Portonovi je kreirao i trogodišnji stipendijski program za student koji su se odlučili upravo za ove studije. 

 

Od 2016. godine, veliki broj studenta upravo ovog programa našao je zaposlenje u Portonovom i One&Only Portonovom, ali i brojnim drugim hotelima i ugostiteljskim lancima u Crnoj Gori. Ovaj projekat nije samo doprinio razvoju turističke ponude Crne Gore, već je i stvorio nova radna mjesta, podstakao ekonomski rast i unaprijedio imidž zemlje kao atraktivne destinacije za investicije, kao i stvorio jedan izuzetam ambijent drustveno odgovornog poslovanja.

 

„Vatel predstavlja vodeću obrazovnu instituciju iz oblasti međunarodnog hotelijerstva i menadžmenta na svijetu čija je prva škola osnovana prije 43 godine u Parizu. Za nas je posebno bilo značajno da konkretnim primjerom pokažemo i utičemo na razvoh kadrova u Crnoj Gori. Pored izgradnje Portonovog, na koju smo posebno ponosni, upravo ovaj program je nešto što ističemo kao važan segment našeg poslovanja, doprinosa zajednici i zajedničkih napora koje ulažemo u održivost turizma i razvoj luksuznog turizma.“, naveo je Rašad Alijev, izvršni direktor Portonovog.

 

‘’Veliko interesovanje studenata iz Crne Gore, ali i inostranstva za ovaj program nas raduje i ohrabruje jer upravo su ljudski resursi i razvoj istih ključni za pomjeranje granica za pružanje usluga najzahtjevnijim gostima i jačanju turističke ponude koja nam je svima zajednički cilj. Uz Portonovi, One&Only Portonovi je u poslednjih nekoliko godina postao jedan od najistaknutijih partnera UDG-ija, pružajući našim studentima izuzetnu priliku za visokokvalitetnu stručnu praksu. Njihova posvećenost obuci i mentorstvu omogućava studentima da steknu dragocjeno iskustvo u hotelskoj industriji, razvijajući citav niz kompetencije. Naša saradnja predstavlja spoj zajedničkih napora u pripremu studenata za rad i razvoj u ovoj dinamičnoj industriji.’’, dodao je Alijev.

 

Osim studenata iz Crne Gore i regiona program pohađaju studenti iz Velike Britanije, Litvanije, Turske, Rusije i Ukrajine.

 

Zahvaljujući Marco Polo programu razmjene, koji je inače proglašen za najinovativniji program razmjene studenata na globalnom nivou, svake godine petnaest studenata iz Vatelove škole u Crnoj Gori drugu godinu studija završava u nekoj od 52 Vatelovih škola širom svijeta.