Predavači

Saradnik
Maja Joličić

Maja Joličić, udata Mikić, rođena 9.juna 1991. godine u Podgorici. Osnovnu školu i srednju stručnu školu, smjer turistički, završila u Podgorici . Nakon srednje škole upisala Filozofski fakultet u Nikšiću, studijski program za francuski jezik i književnost.

2014. godine diplomirala na temu francuske književnosti Modernizam Šarla Bodlera i Marsela Prusta-  SAGLASJA. Tokom učenja francuskog jezika učestvovala na Danima frankofonije, na školskim takmičenjima. 
Početkom 2015. godine stekla sam prva radna iskustva u Osnovnoj školi ,,Vlado Milić“ kao pripravnica i nakon toga nastavila jos 3 godine kao profesor na zamjeni.  2017. Volontirala u „Institut  français du Monténégro“, a nakon toga  započela radni odnos kao predavač različitim grupama polaznika kursa.

2018 - 2019 - Učestvovala na ljetnjem kampu na Ivanovim koritima kao profesor francuskog jezika. Bavila se rukometom nepunih deset godina. 2010. godine  osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Seulu, u Južnoj Koreji- kao reprezentativka Crne Gore.

Tečno govori francuski i engleski jezik, a služi se i italijanskim jezikom - osnovni nivo znanja.

Radi kao profesor u Francuskom kulturnom centru  Crne Gore („Institut  français du Monténégro“)  U slobodno vrijeme voli da čitam, izučava romanske jezike.

 

Maja Joličić