Predavači

Saradnik iz prakse
mr Dijana Čelik

Čelik Dijana, samostalni konsultant za razvoj hotela i rezorta u luksuznom turističkom segmentu, magistar ekonomskih nauka. Rođena 14.03.1973. u Nikšiću.U svom profesionalnom angažmanu je istaknuti član internacionalnih timova za razvoj luksuznih hotela i resorta u Crnoj Gori i šire. Dijana je radila na vodećim pozicijama u razvoju i kreiranju najzahtjevnijih turističkih projekata u Crnoj Gori, medju kojima se ističu Hotel Splendid Conference & Spa resort u Bečićima, Portonovi Resort u Kumboru, One & Only Hotel, te Henry Chenot spa u Kumboru. Kao samostalni konsultant se bavi razvojem novih luksuznih hotelskih rezorta u zemlji. 

Godine 2004. Dijana je bila generalna direktorica hotela Splendid, 3 zvjezdice, 156 ključeva, samo godinu dana prije njegovog rušenja i početka izgradnje novog Splendid Conference & Spa Resorta. Dijana je bila savjetnica menadzera prodaje i marketinga u hotelu Waikiki Beach Marriott u Honoluluu, Havaji (2002.-2003.). Takođe je bila dio top menadžerskog tima za postavljanje cjelokupne strategije prodaje i marketinga hotela od 1310 ključeva. Dijana je 3 godine bila Senior Brand Manager i Research manager u Pivari Trebjesa – Interbrew u Crnoj Gori (1998-2001). Lokalna pivara je u to vrijeme bila u tranziciji od državnog upravljanja prema zapadnoevropskom menadžmentu, akvizicijom od kompanije Interbrew Belgium. Tokom  tih godina pivara je ostvarila najbolje rezultate u prodaji piva u dotadašnjoj istoriji kompanije.

Tokom dvije godine i četiri fakultetska semestra (2006.-2007.) Dijana je bila profesorica na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, Crna Gora. Predavala je studentima završnih godina studija predmet “Hotelski menadžment”. Trenutno je višegodišnji angažovani profesor na Vatel International School of Hospitality and Management, na studijskom programu Univerziteta Donja Gorica u Podgorici. Dijana je profesorica predmeta „Ekonomsko okruženje ugostiteljskih preduzeća“ u sklopu predmeta „Ekonomija poduzeća“.

Dijana je završila MBA studije s koncentracijom menadžmenta hotelske i putničke industrije na najvećem privatnom Univerzitetu u srednjem Pacifiku Hawaii Pacific University, Honolulu, SAD (2001.-2003.). kao dobitnica pune stipendije za MBA studije od Ministarstva Sjedinjenih Država, kroz stipendiju Ron Brown, koja je data najboljim mladim profesionalcima centralne i istočne Evrope, a koju je implementirao Institut za međunarodno obrazovanje (IIE, New York).

Govori engleski i služi se italijanskim jezikom.

mr Dijana Čelik
Predmeti
Kontakt podaci