Predavači

Saradnik
mr Mila Babović

Mr Mila Babović je profesor kineskog jezika, književnosti i kulture. Diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smjer Kineski jezik, književnost, kultura. Dobitnica je nagrade za izvrsnost na svjetskom studentskom takmičenju iz kineskog jezika i kulture „Kineski most“ u Pekingu i Čangši, kao i stipendije za dalje usavršavanje kineskog jezika i znanja iz oblasti sinologije nakon osnovnih studija. Odlučila je da školsku 2014/2015. godinu provede na Univerzitetu za medije i komunikaciju u Pekingu u specijalnom odjeljenju za napredni nivo kineskog jezika, gdje je dobila nagradu kao uspješan student. Od 2015. godine radila je kao prevodilac, zatim asistent menadžera administrativnog sektora u sjedištu kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) u Podgorici, a od 2016. godine prelazi na poziciju asistenta generalnog direktora kineske kompanije C.M.T.Y. d.o.o., takođe u Podgorici. Od 2022. godine Mila Babović radi u Odjeljenju za bilateralnu saradnju u Ambasadi Narodne Republike Kine u Crnoj Gori.

Istovremeno, od 2015. godine bila je angažovana četiri semestra kao predavač kineskog jezika na Institutu Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, a od 2017. godine radi kao predavač na Fakultetu za kulturu i turizam Univerziteta Donja Gorica. Kao freelance prevodilac, često je angažovana tokom brojnih posjeta kineskih delegacija Crnoj Gori, ali i crnogorskih delegacija Kini, kao i tokom različitih događaja, foruma, samita ili poslovnih sastanaka kojima prisustvuju predstavnici iz Kine. Ima više od decenije iskustva u pisanom, književnom, konsekutivnom i simultanom prevođenju za kineski jezik.

Završila je seminar za profesore kineskog jezika iz Centralne i Istočne Evrope u Budimpešti 2015. godine i ima položen najviši stepen kineskog jezika (HSK 6). U septembru 2019. godine stekla je i zvanje magistra političkih nauka – komunikolog, odbranom magistarskog rada na temu „Brendiranje kineske kulture“ iz oblasti komunikacije i medija na Univerzitetu Donja Gorica. Tečno govori engleski i ima osnovno znanje italijanskog, norveškog i ruskog jezika. Završila je i kurs kineske kaligrafije, kineskog slikarstva, kao i kineske borilačke vještine Taiđi ćuen.

mr Mila Babović
Kontakt podaci