Predavači

Saradnik iz prakse
mr Zoran Klikovac

Rođen u Podgorici, diplomirao je Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, gdje zavrsava magistarske studije. Bio je član Nacionalnog savjeta za obrazovanje, predsjednik Odbora za stručno obrazovanje, predsjednik Sektorske komisije za turizam i ugostiteljstvo. Recezent udzbenika Ugostiteljsko poslovanje za učenike stručnog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo.Učesnik radne grupe za izradu programa za Vise stručno obrazovenje u ugostiteljstvu.

S obzirom na profesionalne kompetencije,karijerni put i stečena iskustva u hotelijerstvu,razvio je i  nastavničke vještine koje se odlikuju specifičnim metodama i oblicima rada,prilagođenim za sticanje vještina odnosno kompetencija.Dugogodišnje  uspješno menadzersko iskustvo pokazao je kao direktor srednje i vise stručne škole iz oblasti turizma i ugostiteljstva.Učesnik je  više državnih i međunarodnih projekata iz oblasti turizma.Svojim iskustvom doprinosio je radu u procjeni turističke sezone i radu Turističke organizacije Podgorice.

Zavrsio je i programe za unapređenje menadzerskih kompetencija,stručnih i nastavničkih kompetencija.Osim kao predavač na Univerzitetu Donja Gorica,direktor je Srednje mješovite škole,eksterni evaluator kvaliteta realizacije programa iz oblasti hotelijerstva  u školama srednjeg stručnog obrazovanja.

 

Magistrirao na Univerzitetu Crne Gore -  Fakultet za turizam i hotelijerstvo, Kotor.

mr Zoran Klikovac